Alimentația – vârf de lance în Sănătate (VIDEO)

 

De „Ziua Mondială a Alimentației” (16 octombrie), am avut plăcerea de a susține o prelegere în fața elevilor și profesorilor de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” din Pașcani despre ce trebuie să facem pentru a avea o alimentație sănătoasă și cum ne putem schimba stilul de viață.

Eu fiind tânăr, mereu mi-am dorit să împărtășesc informații despre sănătate tinerilor, în special. Consider, oricât ar fi de greu, că tinerii încă se mai pot schimba. Dacă eu m-am putut schimba, înseamnă că și ei pot.

Ce este mai plăcut? Tinerii să fie educați pentru a se menține mai sănătoși sau să fie educați atunci când suferă de boli? Sincer, eu aleg prima variantă. Numai că totul ține de cât de responsabili suntem pentru sănătatea noastră.

Dacă ne-am cumpăra o mașină nouă, am încerca să o păstrăm cât mai curată. Când mașina se zgârie sau cineva ne-o murdărește, ne-am supărăm foarte tare. Dar de ce nu facem așa și cu organismul nostru? De ce nu îl îngrijim? De ce nu îl păstrăm curat? Oare nu știm ce trebuie să facem sau de unde să începem? Probabil.

Dar vă spun că multe dintre obiceiurile rele pe care le avem, le conștientizăm, însă nu vrem să scăpăm de ele. De ce? Pentru că pasiunea este mai presus de rațiune.

Câți dintre noi merg la cumpărături cu gândul de a cumpăra alimente sănătoase? Nu aș dori să dau un procent, pentru că ar fi dezamăgitor. Vreau să vă spun că de cele mai multe ori ne gândim la cât de gustos (pasiune) este acel aliment și nu la cât este de sănătos (rațiune).  Este foarte bine că ne gândim la gust, dar nu este de ajuns. Trebuie să ne gândim și la sănătate. De aceea, educația pentru sănătate, începe din bucătărie, fiind cel mai important aspect. Important este să nu neglijăm nici ceilalți factori care ne influențează sănătatea, cum ar fi: exercițiul fizic, odihna, psihicul. etc

Prin video-ul de mai jos te ajut să înțelegi cât este de importantă sănătatea și ce trebuie să facem pentru a ne-o menține. Te invit să urmărești prelegerea!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *