Bun Venit Pe Mai Sănătos.ro

Hei, salut! Bun venit pe Mai Sănătos.ro!

Acest blog este mijlocul de comunicare prin care voi ține legătura cu tine în cazul în care dorești să afli cât mai multe informații despre sănătate.

Sursă imagine

Blogul de față este destinat tuturor persoanelor (cu predilecție tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani) care nu au informațiile necesare despre sănătate, și doresc să se mențină mai sănătoși.

Cu toate că educația părinților și cea de la școală este foarte importantă, marea problemă este că nu primim și o educație sanitară prea eficientă. La acest capitol stăm foarte prost și vin în ajutor cu acest blog și ghidul „10 Pași spre Sănătate” – un ghid care trebuie să îl aibă orice familie.

Când vorbim despre sănătate ne referim la : Sănătate fizică, spirituală și mental-emoțională.

 

poza


                                                                                                   Sursă imagine

Sănătate fizică

Sănătatea fizică este principalul subiect despre care voi vorbi pe acest blog.

Alimentația, efortul fizic și disciplina sexuală reprezintă cauzele principale ale îmbolnăvirii în România. Conform site-ului EUCAN, în anul 2012, peste 78.000 de români au suferit de cancer și peste 48.000 au murit doar la nivel național, însă la nivel mondial mor circa 14 persoane pe minut ( 8 milioane de decese anual).

E o situație alarmantă. În acest caz, noi trebuie să preîntâmpinăm bolile prin schimbarea stilului de viață (în cazul în care ai un stil de viață nociv).

 

Sănătate spirituală

Sănătatea se referă la mai multe aspecte. Pe lângă faptul că trebuie să înveți în ce constă alimentația, efortul fizic și educația sexuală în zilele noastre, trebuie să înveți și în ce constă sănătatea spirituală/sufletească. Sănătatea fizică e ca o bicicletă fără pedale. Dacă vrei pedalele, trebuie să ai o sănătate spirituală atât de bună ca cea fizică.

Când te naști, adopți o stare de iubire, inocență și tandrețe. Asta e starea naturală a Ființei Umane și în această stare trebuie să ne petrecem zilele pe Pământ. Dar noi ce facem? În fiecare zi avem parte de suferințe, griji, certuri și dezamăgiri. Ei bine, asta nu este starea noastră naturală și trebuie să o îndepărtăm. Cum? Prin propria conștiință!

Noi românii am adoptat o mentalitate total greșită, în sensul că devenim răutăcioși prin simplu fapt că cineva s-a îmbrăcat cu bluza nepotrivită sau a greșit o virgulă în scriere. Criticile, bârfele, și jignirile malițioase sunt principalele cauze ale conflictelor. Violența fizică nici nu o mai menționez.

Ei bine, toate aceste stări angoase afectează în primul rând corpul fizic și la toate aceste stări am pus o etichetă cu numele „stres”.

Câți oameni știu că stresul ocupă locul al doilea la cea mai întâlnită cauză de îmbolnăvire?

Diabetul, obezitatea, accidentele vasculare, oboseala cronică, problemele digestive, sau migrenele reprezintă riscurile la care se pot expune cei care trăiesc în stres și de asemenea dacă au un regim alimentar deficient.

 

Sănătatea mental-emoțională

Corpul nostru fizic este doar o „mașină” și un suport material al conștiinței în călătoria noastră teludică. Ar fi irealizabil să creezi evenimentele care se petrec în viața ta dacă nu ar exista acest proces de gândire (mental) care permite imaginației să creeze acea succesiune de evenimente prin care dorești să treci. Totuși, dacă nu investești emoție în a creea acele evenimente, nici dorința de a crea nu ar exista.

Cu cât sunt mai puternice emoțiile/sentimentele pe care le autorizezi în privința unei idei sau unei imagini, cu atât vei ajunge să trăiești în realitate acele experiențe indiferent de natura ei. De asemenea dacă mai adaugi, pe lângă aceste două aspecte și simțul individualității (ego-ul), va rezulta structura scenei care este viața.

Gândurile și emoțiile pot conlucra în favoarea sau în defavoarea ta, de aceea e foarte important să ai și o sănătate mental-emoțională eficace.

Și acum te întreb: „Tu chiar îți dorești să fii mai sănătos?”. Dacă da, atunci urmărește-mi postările. 

Cu căldură,

Comentarii

Un comentariu Adaugă-l pe al tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *