Cum Poți Fi Fericit Atunci Când Iubești

Salut, dragă cititorule!

Doresc să îți spun câteva cuvinte despre iubire. Ce înseamnă și cum poți să îți schimbi viața atunci când iubești.

Când vorbesc despre iubire, nu mă refer neapărat la iubirea pentru prieteni și rude, ci la iubirea pentru toți oamenii pe care îi întâlnești. Fie că îi cunoști sau nu.

Cu ceva timp în urmă, eram un băiețandru care nu ținea cont de relațiile cu cei din jur. Vorbeam de rău pe ceilalți, le purtam pică, îi priveam ca pe niște penibili și îi desconsideram. Îi catalogam după „statutul social”, mai bine zis. Însă, o cotitură interesantă s-a produs în viața mea.

Am suferit schimbări radicale în gândire, comportament și obiceiuri. Și aceste schimbări au venit de pe urma studierii cărților de dezvoltare personală și înțelegerea divinității, Dumnezeu Creatorul. De ce aduc vorba de Dumnezeu? Pentru că El ne-a creat și ne-a adus pe lume într-o stare de iubire și inocență. El este energie pozitivă și este mereu pezent în noi, însă nu Îl simțim, deoarece suntem infestați de ură, cinism, tristețe, lăcomie și gânduri negative. Trebuie să știm cum să depășim toate aceste sentimente care ne distrug și să ne alimentăm cu iubire. Doar așa putem ajunge să fim și fericiți.

Foarte mulți dintre noi nu conștientizăm cât de importante sunt reacțiile pe care le exercităm asupra oamenilor din jur. De exemplu, atunci când vorbești de rău pe o oarecare persoană (chiar dacă nu o cunoști), mai mult ție îți faci rău. Probabil ai mai auzit faptul că atunci când dăruiești mai mult, primești mai mult. Ei bine, chiar și atunci când vei face ceva rău aproapelui, vei primi înapoi răul pe care l-ai făcut. De ce? Pentru că atunci când o anumită emoție (pozitivă sau negativă) predomină, aceasta atrage circumstanțele care te vor pune, la rândul tău, în situații favorabile sau nefavorabile.

Când făceam rău persoanelor din jur, cel care suferea mai mult eram, eu. Nu știam de ce am o gândire negativistă, nu aveam succes pe plan școlar, familiar, nu mă simțeam împlinit cu persoana mea sau nu puteam construi relații de durată cu cei pe care îi plăceam.

Ce s-a întâmplat după ce am început să îmi iubesc mai mult aproapele? Am început să mă împac mai bine cu oamenii, să am succes în tot ceea ce făceam, să am mai multe relații de prietenie și stima de sine creștea foarte mult. În ghidul pe care l-am scris și blogul pe care l-am construit, am investit foartă multă iubire și dorință de a ajuta. Această schimbare pe care am avut-o eu, vreau să o aibă și ceilalți din jurul meu. Cu toții merităm să trăim în fericire și armonie, dar probabil nu știm de unde să începem.

Dacă fiecare persoană și-ar iubi aproapele, cu siguranță nu ar mai avea necazuri în lumea asta. Majoritatea oamenilor din ziua de astăzi sunt în goana după bani, uitând să își respecte și să își iubească aproapele, relațiile interumane sunt din ce în ce mai instabile, respectul față de părinți scade, stresul crește și așa vom trăi în tristețe, singurătate și ură.

 

Cum să ne iubim aproapele?

  1. Pe cei din jurul nostru, trebuie să îi iubim, chiar dacă aceștia ne fac un rău. Probabil că ți se pare imposibil să faci acest lucru. Adică, de ce să îți iubești/respecți aproapele dacă acesta îți face rău. Faptul că nu te poți abține în a răspunde cu aceeași faptă celuilalt, denotă faptul că ești o persoană slabă/lașă. Cum spunea și Mark Twain „Nu te certa niciodată cu oamenii proști. Te vor trage în jos la nivelul lor și te vor bate cu experiență.” Așa se întâmplă și aici. Atunci când vrei să răspunzi cu aceeași monedă, te cobori la nivelul celeilalte persoane. Deci, e mai bine să te abții. Am fost și eu în ipostaze asemănătoare, când anumite persoane mă vorbeau de rău. Oricât de mișcat mă simțeam în interior, mereu mă abțineam. Știam că dacă reacționam la fel, lucurile se înrăutățeau și mai mult. Probabil vei spune că de multe ori vei fi luat de prost și nu poți fi așa călcat în picioare. Ei bine, așa gândeam și eu înainte, însă știu exact cum sunt eu ca om, cât de bine educat, respectuos și inteligent sunt. Nu trebuie să mai demonstrez asta și altora.
  2. De fiecare dată când începi să gândești negativ, să te enervezi sau să ponegrești anumite persoane, încearcă să conștientizezi greșeala pe care o faci și să începi să îți spui în gând „Nu e bine ce fac, trebuie să depășesc situația, nici eu nu m-aș simți bine dacă aș fi în locul lui”.
  3. Recunoștința. Mulțumește din inimă pentru tot ce ai și ce te înconjoară. În fiecare seară, înainte să dormi, mulțumește-I Lui Dumnezeu pentru că ești sănătos, ai ce mânca sau că ai avut ocazia să faci un bine cuiva.
  4. Oferă ajutor apropiaților. Dacă ajuți persoanele din jurul tău, fie că a scăpat cineva foile pe jos, fie că o bătrânică nu poate trece strada sau un sărac nu are ce mânca și tu îl ajuți, să știi că vei fi răsplătit. Pivește videoclipul de mai jos ca să înțelegi mai bine la ce mă refer:

 

 

 

Iartă, dăruiește, iubește și vei fi fericit. Vei fi mai încrezător în tine, vei gândi pozitiv și vei atrage toate acele bogății pe care ți le dorești, fie că sunt tangibile sau intangibile.

Răspunde-mi mai jos la întrebarea: Tu ai fi dispus să iubești mai mult ca să primești mai mult?

Trimite și prietenilor tăi acest articol. Niciodată nu se știe cine se poate schimba. Așa putem contribui la dezvoltarea personală a apropiaților.

 

Cu dragoste,

Emanuel Ilășoaia
Nutriționist și dietetician
Emanuel Ilășoaia
Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași - Specializarea Nutriție și dietetică (2014-2017)   Masterand UMF Nutriție și dietetică profilactică și curativă, Iași (în prezent)

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *