Cum te pot motiva să acționezi!

Pot să spun că titlul acestui articol este unul „înșelător”. Ce rău sunt! 🙂

Spun asta pentru că eu nu te pot motiva. Cel mai mult, pot să îți dau câteva informații pentru a ști cum să acționezi într-o anumită direcție, dar nu am niciun fel de talent magic să te fac să sari de pe scaun.

În trecut, am avut mai multe experiențe neplăcute sau mai bine spus enervante, în care aveam tot timpul la dispoziție să fac ce e mai bine pentru mine: să citesc, să fac exerciții fizice sau să mă ocup de o anumită activitate, însă, totuși nu aveam niciun gram de chef să pun osul la treabă. Tot căutam informații care să mă motiveze prin cărți sau prin articole de pe internet, dar degeaba.

Am ajuns la concluzia că doar prin automotivare poți să îți implementezi cu adevărat obiceiuri în viața ta.

Este atât de trist să depinzi de anumite circumstanțe sau persoane ca să faci ceva și este atât de trist să conștientizezi că puteai face mai multe cu timpul tău liber.

Automotivarea este nivelul la care ajungi să nu mai depinzi de acele lucruri. Ești automotivat să faci ceva, atunci când conștientizezi tu singur că trebuie să acționezi și acționezi! Și să știi că dependența de circumstanțe sau persoane, complexează.

Una este să te îți spună doctorul că poți să faci infarct dacă nu îți schimbi regimul alimentar și alta este când îți schimbi singur regimul alimentar fără să-ți spună cineva ceva, asta pentru că tu dorești să previi astfel de momente.

Când te automotivezi, pot să spun că ești o persoană matură, puternică, care poate face orice fără să depindă de nimeni.

Folosește informațiile motivaționale doar ca un prim impuls, după care, întreține acea motivație. Aici este toată fantezia.

Cu stimă,

Dacă tu crezi că acest articol te poate ajuta, distribuie mai departe și prietenilor tăi. Mulțumesc!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *