De ce este importantă Prevenția în Sănătate?

Prevenția în Sănătate cu cât este mai importantă, cu atât este mai neglijată.

Sunt în cursul unui studiu intens asupra mentalității oamenilor cu privire la prevenție.

De ce ne este atât de greu să prevenim și să muncim mai mult pentru a nu ajunge sedentari într-un pat de spital? Interesant subiect.

Adesea mi se spune că e greu să lucrez cu tinerii. Îmi pierd timpul încercând să conving niște copii să fie atenți la sănătatea lor când ei, de fapt, își canalizează atenția pe alte lucruri, și doar oamenii în vârstă se gândesc la sănătatea lor.

Diferența între tineri și vârstnici este că au interese diferite în funcție de starea lor de sănătate. Tinerii dacă sunt sănătoși și se simt bine, interesul lor pentru sănătate este mult diminuat, pe când un vârstnic care a început să aibă probleme de sănătate, acest aspect devine preocuparea numărul unu pentru el. De obicei această preocupare vine și cu regrete, uneori devastatoare pentru psihic.


 Turmalina– un cristal semiprețios pentru sănătate. Află cum poți scăpa de durerile provocate de afecțiunile reumatice și nu numai.


Dacă stăm bine și ne gândim, e mult mai bine să previi decât să tratezi din toate punctele de vedere. Fizic, emoțional sau financiar. Deși noi știm că acest aspect este important, nu prea îl luăm în considerare. Știm ce este bine pentru noi, dar nu acționăm în niciun fel. Ciudat, nu?

Până aprofundez mai mult acest subiect și încep să găsesc chei foarte eficiente în rezolvarea acestei probleme, doresc să îți propun ceva.

Începe să acumulezi cât mai multe informații ce țin de sănătate începând de astăzi. Fie că e vorba despre cât de importante sunt legumele, de ce este important consumul de apă, cum mă ajută efortul fizic să fiu mai sănătos sau cum reușesc să scap de stres.

Este de ajuns să îți dedici 10-15 minute pe zi pentru a afla o informație importantă și relevantă pentru tine. E mult, e puțin? Nu e mult și nici nu e greu, însă important este să faci asta în fiecare zi. Puțin, dar în fiecare zi. A fi constant în ceea ce faci, te ajută să ajungi acolo unde dorești în orice domeniu.

Sincer, pe mine informațiile m-au ajutat să mă schimb într-un fel sau altul. Și în timp, începeam să pun în practică ceea ce învățasem fără să îmi propun nimic. Mă schimbam spontan. Atât de important este procesul de învățare.

Bineînțeles, învățarea este doar o parte din întreg procesul, însă în următoarele articole îți voi furniza alte informații prin care te voi ajuta să înțelegi importanța sănătății în viața ta.

Apropo, pentru simplul fapt că îmi citești articolul, înseamnă că există un interes din partea ta pentru sănătate. Apreciez. 🙂

Cu încredere,

Emanuel Ilășoaia
Nutriționist și dietetician
Emanuel Ilășoaia
Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași - Specializarea Nutriție și dietetică (2014-2017)   Masterand UMF Nutriție și dietetică profilactică și curativă, Iași (în prezent)

Sursă imagine 1, Sursă imagine 2

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *