Ziua Pădurilor!

Trebuie să fie măcar o zi din an în care să stăm și să medităm la ceea ce Natura ne oferă.

Suntem în 21 Martie, ziua Internațională a Pădurilor. Zi în care trebuie să analizăm cum putem ajuta Natura, casa noastră.

Vezi și tu cum avântul tehnologic, comoditatea, lipsa bunului simț și impactul economic neglijează cu desăvârșire ceea ce Dumnezeu ne-a dat nouă.

Hectare întregi din pădurile României sunt defrișate fără nici cea mai mică remușcare, interesele de îmbogățire fiind mult mai importante.


 Turmalina– un cristal semiprețios pentru sănătate. Află cum poți scăpa de durerile provocate de afecțiunile reumatice și nu numai.


Putem da vina pe marile corporații și companiile care vând și prelucrează lemnul (de multe ori ilegal), însă trebuie să ne uităm și la noi. Chiar apreciem Natura? Îmi vine greu să cred acest lucru devreme ce gunoaiele și tot felul de deșeuri sunt răspândite prin pădurile în care omul calcă cu piciorul.

Am ajuns la concluzia că totul ține de principiile noastre. Dacă ai principii bune, înseamnă că ești corect și dorești să valorifici ceea ce este de valorificat, însă dacă ai principii mai puțin bune, înseamnă că interesele și comoditatea sunt mai importante decât ceea ce te înconjoară.

De aceea nu ne putem canaliza atenția doar pe marile corporații, ci să ne uităm la noi dacă suntem în stare să avem grijă de ceea ce avem, deoarece acolo sus a ajuns și va mai ajunge unul dintre noi.

Cu siguranță nu doresc să scot în evidență doar aspectele negative cu privire la comportamentul nostru. Din fericire există și persoane cărora le pasă de ceea ce le înconjoară și într-adevăr sunt și locuri bine îngrijite, însă cred că putem face mai mult decât atât.

Cu încredere, 

Emanuel Ilășoaia
Nutriționist și dietetician
Emanuel Ilășoaia
Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași - Specializarea Nutriție și dietetică (2014-2017)   Masterand UMF Nutriție și dietetică profilactică și curativă, Iași (în prezent)

Sursă imagine 1

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *